Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Málta képes leírás - Málta.tlap.hu
részletek »

Málta - Málta.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: malta.tlap.hu » Málta
Keresés
Találatok száma - 12 db
Autókölcsönzés - Málta

Autókölcsönzés - Málta

Autókölcsönzés Málta autóbérlés helyszínein, repülőtéren, pályaudvaron és belvárosban. Világmárka autókölcsönzők Máltán számos autókölcsönzési ponton. Foglalja le bérautóját máltai utazásához most online az interneten keresztül, válasszon autókölcsönző partnereink ajánlataiból. Kérdés esetén magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat segít a foglalásban. Árgarancia szolgáltatás Málta autókölcsönzés esetén. Online autókölcsönzés garantáltan legjobb árakon, tekintse meg autókölcsönző partnereink ajánlatait egy helyen.

Eupedia - Málta

Eupedia - Málta

Málta szigetország Dél-Európában. A Földközi-tenger középső részén, stratégiai pozícióban elhelyezkedő szigetország fölötti uralomért az évszázadok során sok nagyhatalom harcolt. Az Európai Unió tagállama. A Földközi-tenger egyik igen fénylő gyöngyszeme, kristálytiszta tengerrel, rengeteg napfénnyel és kulturális emlékek garmadával örvendezteti meg látogatóit. A Máltai Köztársaság területe három szigetből adódik össze, úgy, mint Málta, Gozó és Cominó. Valletta (La Valletta, Valette) Málta jelenlegi fővárosa egy jól védhető félsziget végén fekszik, hatalmas erődrendszerrel körülvéve. A város nevét Jean Parisot de la Valette-ről, a lovagrend 1557-68 között uralkodó nagymesteréről kapta. A város mértanilag tervezett, szűk utcái szabályos négyzethálót alkotnak. A házakhoz szükséges követ a város alól hozták fel, több kilométeres alagútrendszert hátrahagyva. A város központján, a Triq ir-Reppublika-n (Köztársaság utca) végigsétálva és kis bolyongást téve a környező utcákban a város összes látnivalóját megnézhetjük. Ezek közül a fontosabbak: a városkapu, a Szent Jakab erőd (St. James Cavalier) és a Szent János bástya, a Lovagok szállása (Auberge de Castille), a Régészeti Múzeum és a Hadtörténeti Múzeum, a Szent János társkatedrális található.

Európai országok - Málta

Európai országok - Málta

Málta a Földközi-tengerben fekvő, hét szigetből álló szigetcsoport. A szigetek közül csupán a három legnagyobb, Málta, Gozo és Comino lakott. Jórészt sík felszínüket sziklák tarkítják, partvonalukat meredek szirtek tagolják. A Földközi-tenger közepén fekvő Málta a civilizációk olvasztótégelye. Történelme messzi évezredekre nyúlik vissza. A szigeteken már időszámításunk előtt 5200 körül éltek emberek, és fejlett történelem előtti civilizáció virágzott a föníciaiak érkezését megelőzően is, akik a fő szigetet Malat (biztos kikötő) névre keresztelték. Az újkor első évszázadaiban a Szent János Lovagrend székelt a szigeteken, melyek később a brit birodalom fennhatósága alá kerültek. Málta 1964-ben nyerte el függetlenségét. A máltai kormány élén az egykamarás képviselőházban, a Kamra tar-Rappreżentantiban többséggel rendelkező párt vezetője áll. Sólepárlás Gozo szigetén A nemzeti nyelv a máltai, amely a sémi nyelvcsalád tagjaként többek között az arabbal rokon. Hivatalos nyelv az angol is, és sok máltai beszél folyékonyan olaszul. Fontos gazdasági ágazat az idegenforgalom, ütemesen bővül a szolgáltató szektor. A máltai konyha hagyományos fogásai a levesek (minestrone, halászlé), a tésztafélék, és a jellegzetes a töltött ételek. Nemzeti ételnek számít a nyúlpörkölt, a stuffat tal-fenek.

Információk a máltai cégalapításról

Információk a máltai cégalapításról

Az interneten bár minden megtalálható, elég kevés információkat lehet találni az adóparadicsomokról, pontosabban a máltai cégalapításról. Oldalunkat azért hoztuk létre, hogy segítsünk minden olyan üzletembernek, aki Máltában szeretné elindítani üzleti tevékenységét. Nálunk megtudhat minden fontos információt, pontosabban azt, hogy miért éri meg egy máltai céget megalapítani, mennyibe kerül egy cégalapítás, milyen iratok szükségesek egy cégalapításhoz, illetve azt is hogy pontosan kik alapíthatnak céget ebben az országban.

Irány Málta

Irány Málta

Ezen a weblapon információt szeretnénk nyújtani az érdeklődőknek Máltával kapcsolatban. Reméljük, hogy hasznos információval szolgálhatunk a szigetországba utazóknak vagy az országgal ismerkedőknek. A lapon magyar vagy angol nyelvű információt találsz Máltáról, másrészt a linkek elvezetnek a legfontosabb hazai vagy brit weblapokhoz, ahol további információhoz juthatsz.

Málta a barátságos sziget

Málta a barátságos sziget

Barátságos emberek, indigókék tenger és hangulatos városok, röviden így lehet jellemezni Málta szigetét. Bár a tengerpart önmagában is gyönyörû, és a fürdés, napozás is remek programot ígér, de érdemes a kulturális örökségek között is barangolni. A leghelyesebb kifejezés Máltára talán az, hogy emberléptékű. Ezt már akkor megtapasztalhatjuk, amikor megérkezünk az aprócska sziget repülőterére. Nincsen sorban állás az útlevélvizsgálatnál, és ha egy reggeli gépre szól a jegyünk, olyan csöndesség fogad az előcsarnokban, mintha könyvtárban lennénk. Ne tévesszen meg azonban minket ez a csendesség; a szigeten zajlik az élet, leginkább kora tavasztól késő őszig. Mivel a helyiek fő bevételi forrása az idegenforgalom, minden a turistákról és az ő szórakoztatásukról szól, de teszik ezt a máltaiak úgy, hogy örökségükről nem mondanak le egy percig sem.

Málta az EU legkisebb országa

Málta az EU legkisebb országa

Alig kétórányi repülőút megtétele után egy különleges, a megszokottól teljesen eltérő világban találjuk magunkat. A Földközi-tenger szívében, Szicíliától alig 90 km-re délre, Málta és testvérszigetei Gozo és Comino várják kíváncsi látogatóikat. A mintegy 316 km2-en elterülő aprócska országra többszörösen is igaz a mondás: kicsi a bors de erős. Fél Budapest nagyobb ország alig 400.000 lakosa békés jólétben, stabil gazdasági körülmények között, meglepő biztonságban él. Többek között ennek a kiegyensúlyozott, nyugodt életformának köszönhető, hogy oly sokan keresik fel a szigeteket minden évben. Málta azonban több, mint egy békés szigetcsoport a Földközi-tenger térségében. Az évi közel 1,3 millió turistát Málta több mint 7000 éves történelme, rengeteg történelmi, építészeti és kulturális emléke, látnivalói, kulturális fesztiváljai, nyüzsgő éjszakai élete vonzzák.

Málta fórum

Málta fórum

A Máltára utazó turisták számos helyen tájékozódhatnak útjuk előtt az interneten, ám sokan szeretnek más, hozzájuk hasonló turista élményei alapján tájékozódni, esetleg kérdéseket szegezni nekik, majd az utazás után továbbadni a megszerzett információkat. Mások fényképeiket tennék fel csodás helyekről. Nekik kínál megoldást az Utazás Fórum, annak is a Málta témája.

Nevezetességek, főbb látnivalók Máltán

Nevezetességek, főbb látnivalók Máltán

Piramisoknál is régebbi templomromok, középkori paloták, szűk utcák és hatalmas katedrálisok őrzik a három lakott szigetből álló ország (Málta, a kisebb Gozo és a még kisebb Comino) gazdag múltjának emlékeit. Sok olyan kis múzeuma is van, amelyekről kevesen tudnak, pedig ezek legalább annyi érdekességet nyújtanak, mint a csoportok által tömegesen látogatott helyek. A tenger apró öblei és sziklákkal szabdalt partszakaszai szintén sok szépséget és örömöt rejtenek. A búvárkodni szeretők számára ez az egyik legjobb hely a Földközi-tenger térségében. Ne keressünk azonban több kilométer hosszú, finom homokos, pálmafás strandokat - ilyenek nincsenek Máltán. Gozo: Sajátos karaktere miatt bájosabb, mint nagyobb szomszédja. Itt minden nyugodtabb, és sokkal kevesebb turista látogatja, mint Máltát. Középkori építészeti alkotásaival, és történelem előtti korból származó templomaival teremti meg a kis sziget turistákat vonzó hangulatát. Calypso barlangja és az Alabástrom barlang teszi teljessé a fantasztikus nyaralást. Valletta: Málta fővárosa Valletta, a város, melyet 'úriemberek építettek úriembereknek'. A 16.századbeli épületek remek állapotban maradtak fenn, gyönyörű, de szerencsére nem túl hosszú sétával bejárhatóak a műemlékek. A fővárosba a Városkapun keresztül érkezünk.

Hirdetés
Tudnivalók Máltáról

Tudnivalók Máltáról

Málta, a keresztes lovagok földje A Földközi-tenger szigetét, Máltát elsősorban középkori, a johannita lovagrend idejébôl származó emlékek révén ismerik a turisták. Pedig a szigetet már Krisztus elôtt lakta egy titokzatos kôkorszaki nép, melynek saját kultúrája vallása volt, olyan, amilyennel sehol máshol nem találkoztak a történészek. Ez a nép a nagy Földanya tiszteletére hatalmas templomokat emelt, melynek maradványai ma is láthatók a szigeten. A föníciaiak uralmát Mdina, erôdítményekkel körülvett bevehetetlen városa, mely a lovagok megérkezte elôtt a sziget központja volt idézi fel. S csak itt érkezünk el a johanniták korához, melyre hatalmas katedrálisok, erôdítmények emlékeztetnek.

Utazóna - Málta

Utazóna - Málta

Amikor elindultam erre a három méretesebb szigetecskére még nem voltam kellőképpen felvilágosodva arról, milyen élmények fogadhatnak. Ezen felkészületlenségem néha előnyömre, néha hátrányomra vált. Mindenestre azt igen hamar megtapasztaltam, hogy olyan, mint Máltai tulajdonképpen nem létezik. Ahol grazzie-t mondanak köszönésképpen, arabul számolnak, bon jour-ral köszönnek és angol reggelit adnak az angolkormányos autóbuszt vezető sofőrnek, ott nekem ne mondja senki, hogy ő Máltai!

Wikitravel

Wikitravel

A szigetek partvonalát tagoló számos öböl jó kikötőket biztosít, a szigetek tájait alacsony hegyek és fennsíkok jellemzik. A legmagasabb pont a Malta-szigeti Ta'Dmejrek, 253 méter. A felszíne nagyrészt elkarsztosodott mészkőtáblákból áll, délnyugati irányba emelkedik. Az északi partvidék lapos, míg a déli és nyugati részen függőleges sziklafalak magasodnak.

Tuti menü